Omdat er bij het ondernemen 1.001 zaken komen kijken, biedt deze databank u meer dan 60.000 businessadviezen in 14 domeinen.

Aanbevolen adviezen

VENNOOTSCHAP - BELASTBARE VOORDELEN

Eén voordeel alle aard internet is voldoende

VENNOOTSCHAP - VERLAAGD TARIEF

Vanaf boekjaar 2024 nieuwe groottecriteria voor kleine en microvennootschappen!

Als gevolg van de implementatie van de Europese Boekhoudrichtlijn is de definitie van een ‘kleine en microvennootschap’ gewijzigd en dit voor boekjaren die aanvangen na 31 december 2023. Als uw vennootschap nu ‘klein’ geworden is kan ze voortaan genieten van heel wat fiscale voordelen. Hoe zit dat juist?

Meest gelezen adviezen

BELASTINGEN - BOEKHOUDING

Wat bewijzen voor aftrek van restaurant- en autokosten?

Restaurant- en autokosten die uw vennootschap ten laste neemt en die voor haar (beperkt) aftrekbaar zijn, krijgen bij een belastingcontrole meestal bijzondere aandacht. Wat moet u dan kunnen bewijzen voor de aftrek en hoe zit dat voor forfaitaire dag- en kilometervergoedingen?

OPLEIDING - VARIA

Verplicht om opleidingen te registreren?

U wordt als werkgever verplicht om opleidingen te registreren in de zgn. Federal Learning Account (hierna: ‘FLA’). Het gaat om een vervelende extra administratieve last. Hoe gaat u daar het best mee om?

ONROEREND GOED - HUUR

Formulier voor aftrek van huur is er…

De wet die verplicht om een bijlage bij uw vennootschapsaangifte te voegen opdat de betaalde huur aftrekbaar zou zijn, is er én het officiële formulier voor die bijlage werd ook gepubliceerd. Even kijken...

AANGIFTE - PERSONENBELASTING

Gun uzelf een belastingvrij dividend van € 1.666 op de algemene vergadering!

Op de uitkering van ‘gewone’ dividenden betaalt u in principe 30% of 15% roerende voorheffing (rv). Volgens een collega kunt u echter jaarlijks € 1.666 aan dividenden belastingvrij uit uw kmo halen. Hoe zit dat juist?

LOON - GEWAARBORGD DAGLOON

De puntjes op de i als uw werknemer dikwijls te laat komt?

Een van uw werknemers komt herhaaldelijk te laat. Steeds heeft hij een excuus voorhanden: vertraging van het openbaar vervoer, de ketting van zijn fiets is eraf gevallen, file, … Moet de werknemer die te laat komt dan langer blijven of kunt u aan hem minder loon toekennen? Wat als dat meermaals per maand voorvalt?

Meest recente adviezen

PRIVÉ - PERSONEN TEN LASTE

Uw kind is niet gedomicilieerd bij u, maar toch ten laste?

Een koppel is gescheiden, en de kinderen worden ten laste genomen door de vader. Volgens de fiscus is dat niet correct, omdat de kinderen gedomicilieerd zijn bij de moeder. Krijgt hij gelijk van de rechter?

FISCAAL - AUTO VIA VENNOOTSCHAP

Op vakantie met de auto van uw BV: fiscale gevolgen

Deze zomer plant u om op vakantie te gaan met de auto van uw BV. Heeft dat gevolgen voor uw voordeel gratis auto? Ook niet als u nog een trekhaak, een fietsdrager of een dakkoffer wilt kopen via uw BV? En wat als u toch met het vliegtuig gaat en een auto zou huren in het buitenland?

VASTGOED - MEERWAARDEN

Winst op verkoop van twee panden is beroepsinkomen?

A verkoopt in 2015 twee panden met een meerwaarde. Volgens de fiscus zijn die meerwaarden beroepsinkomsten. A betwist die kwalificatie, omdat er geen sprake zou zijn van een beroepsactiviteit. Wat vond de rechter daarvan?

Geactualiseerd op: 31.05.2024

Meer van Indicator