Omdat er bij het ondernemen 1.001 zaken komen kijken, biedt deze databank u meer dan 60.000 businessadviezen in 14 domeinen.

Aanbevolen adviezen

BEDRIJFSLEIDER - AUTO VIA VENNOOTSCHAP

Hoe uw voordeel alle aard (VAA) auto beperken?

U heeft dit voorjaar gebruikgemaakt van de saloncondities om een nieuwe auto aan te schaffen. Kunt u dan ook van die speciale acties gebruikmaken om uw VAA auto, die uw vennootschap u gratis ter beschikking stelt, te verminderen?

ONROEREND GOED - HUUR

Formulier voor aftrek van huur is er…

De wet die verplicht om een bijlage bij uw vennootschapsaangifte te voegen opdat de betaalde huur aftrekbaar zou zijn, is er én het officiële formulier voor die bijlage werd ook gepubliceerd. Even kijken...

Meest gelezen adviezen

BELASTINGEN - AFTREKBARE KOSTEN

Een fiets op kosten van uw vennootschap: hoe zit dat fiscaal?

Het is lente en het kriebelt om weer te gaan fietsen. Uw fiets is echter aan vervanging toe. Is het fiscaal voordelig om zo’n fiets aan te schaffen via uw vennootschap? En hoe zit dat als u uw werknemer een fiets ter beschikking stelt?

BELASTINGEN - BOEKHOUDING

Wat bewijzen voor aftrek van restaurant- en autokosten?

Restaurant- en autokosten die uw vennootschap ten laste neemt en die voor haar (beperkt) aftrekbaar zijn, krijgen bij een belastingcontrole meestal bijzondere aandacht. Wat moet u dan kunnen bewijzen voor de aftrek en hoe zit dat voor forfaitaire dag- en kilometervergoedingen?

OPLEIDING - VARIA

Verplicht om opleidingen te registreren?

U wordt als werkgever verplicht om opleidingen te registreren in de zgn. Federal Learning Account (hierna: ‘FLA’). Het gaat om een vervelende extra administratieve last. Hoe gaat u daar het best mee om?

BTW - BTW OP AUTO’S

Btw-aandachtspunten bij verkoop auto!

Verkoopt u de auto van uw vennootschap en is zij btw-plichtig, dan moet ze niet alleen btw aanrekenen, maar heeft ze in bepaalde gevallen ook nog recht op een bijkomende aftrek van btw. Hoe zit dat precies?

JAARLIJKSE VAKANTIE - VARIA

Worden niet alle verlofdagen omgeboekt naar ziektedagen?

Een werknemer wordt ziek tijdens zijn vakantie. Sinds 2024 worden in dat geval vakantiedagen waarop de werknemer ziek is (mits aan een aantal formaliteiten voldaan is) omgezet in ziektedagen. Tot de verbazing van zowel de werknemer als de werkgever werden niet alle vakantiedagen door het sociaal secretariaat omgeboekt naar ziektedagen. Waarom niet?

Meest recente adviezen

PATIËNTENWENKEN - LOONTREKKENDEN

Het Terug Naar Werk-fonds na ontslag wegens medische overmacht: wat en voor wie?

Sinds 1 april 2024 kan een patiënt-werknemer die door zijn werkgever ontslagen werd wegens medische overmacht, een beroep doen op het zgn. Terug Naar Werk-fonds van het RIZIV. Wat doet dat TNW-fonds en hoe werkt het?

BELASTINGEN - ROERENDE VOORHEFFING

Wanneer (geen) roerende voorheffing inhouden op interesten?

De praktijk toont aan dat het wel of niet inhouden van roerende voorheffing (rv) niet altijd correct verloopt. We bekijken de meest voorkomende gevallen.

GRONDIG ONDERZOCHT - PATIËNTENRECHTEN

Informatieplicht t.a.v. anderstaligen: familielid dat ‘tolkt’?

Stel, een patiënt van buitenlandse afkomst die geen Nederlands spreekt, moet een risicovolle ingreep ondergaan. Als de partner optreedt als tolk, volstaat dat dan om aan uw informatieplicht te voldoen? Een arrest van 2020 licht toe...

BELASTINGEN - DAGVERGOEDINGEN

Meer belastingvrije dagvergoeding vanaf 01.06.2024!

U heeft van een collega gehoord dat hij uit zijn vennootschap een belastingvrije dagvergoeding opneemt. Komt u daarvoor ook in aanmerking?

BELEGGEN - VENNOOTSCHAP

Hoe uw liquidatiereserves (fiscaalvriendelijk) beleggen?

Heel wat artsen/tandartsen leggen systematisch liquidatiereserves aan in hun vennootschap om ze dan na vijf jaar eruit te halen. Hoe kunt u die ondertussen het best beleggen, rekening houdend met de fiscale context?

Geactualiseerd op: 15.05.2024

Meer van Indicator