Omdat er bij het ondernemen 1.001 zaken komen kijken, biedt deze databank u meer dan 60.000 businessadviezen in 14 domeinen.

Aanbevolen adviezen

BTW - 6%-TARIEF

6% btw op afbraak en wederopbouw uitgebreid tot verhuur

De mogelijkheden om een gebouw af te breken en weder op te bouwen tegen een verlaagd btw-tarief van 6% werden in 2024 ingeperkt. Nu kondigt de minister aan dat het regime toch opnieuw uitgebreid zou worden. Even kijken wat er hierdoor in de toekomst zou kunnen wijzigen...

BELASTINGEN - ONKOSTENVERGOEDING

Zijn forfaitaire kostenvergoedingen 100% fiscaal aftrekbaar?

Is de forfaitaire onkostenvergoeding die u zichzelf uitbetaalt of die u toekent aan een werknemer, 100% aftrekbaar voor uw vennootschap of moet uw accountant die beperken volgens de soort kosten waarop ze betrekking heeft (restaurant 69%, onthaal 50%, enz.)?

Meest gelezen adviezen

BELASTINGEN - AFTREKBARE KOSTEN

Een fiets op kosten van uw vennootschap: hoe zit dat fiscaal?

Het is lente en het kriebelt om weer te gaan fietsen. Uw fiets is echter aan vervanging toe. Is het fiscaal voordelig om zo’n fiets aan te schaffen via uw vennootschap? En hoe zit dat als u uw werknemer een fiets ter beschikking stelt?

BELASTINGEN - BOEKHOUDING

Wat bewijzen voor aftrek van restaurant- en autokosten?

Restaurant- en autokosten die uw vennootschap ten laste neemt en die voor haar (beperkt) aftrekbaar zijn, krijgen bij een belastingcontrole meestal bijzondere aandacht. Wat moet u dan kunnen bewijzen voor de aftrek en hoe zit dat voor forfaitaire dag- en kilometervergoedingen?

BTW - AFTREKBAARHEID

Gemengde btw-plichtige: welke extra info in 2024 aangeven?

Binnenkort moeten een aantal gemengde btw-plichtigen bepaalde informatie verstrekken aan de Btw. Wie moet dat nu precies doen? Welke informatie moet er verstrekt worden? En wat zijn de deadlines?

OPLEIDING - VARIA

Federal Learning Account nog niet voor morgen

AFWEZIGHEIDSDAGEN - FAMILIAAL VERLOF

Werknemer wil onmiddellijk thuisblijven voor zijn ziek kind

Het kind van uw werknemer wordt plots zwaar ziek en belandt in het ziekenhuis. Hij wil daarom direct een aantal dagen thuisblijven. Dat is vervelend, in de eerste plaats voor de werknemer zelf. Welke opties bestaan er om dat te regelen?

Meest recente adviezen

DOORREKENEN VAN KOSTEN - AUTOKOSTEN

Doorgefactureerde autokosten: ook uitzondering voor de btw?

Als uw vennootschap beperkt aftrekbare autokosten doorrekent, moet ze onder bepaalde voorwaarden de aftrek niet beperken. Welke en wat met de btw?

ONROEREND GOED - INBRENG

Inbreng gemengd pand in vennootschap: besparen op registratierechten

Op de inbreng van een woning in een vennootschap is een registratierecht van 12% of 12,5% verschuldigd, op de inbreng van een bedrijfspand is dat 0%. Hoe zit het dan met de inbreng van een gemengd gebruikt pand?

HANDELSPRAKTIJKEN - SPERPERIODE

De ‘do’s en don’ts’ van de sperperiode

Binnenkort breekt de sperperiode weer aan. Moet u als winkelier steeds met deze regels rekening houden? Wat is er in die periode precies verboden en welke promoacties kunt u wel nog doen?

HANDELSPRAKTIJKEN - GARANTIE

Dan toch meer dan twee jaar garantie bij particuliere klant?

Als u goederen verkoopt aan consumenten, moet u hun in de regel twee jaar garantie geven. Kunnen klanten ook na die termijn nog bij u aankloppen, als u geen bijkomende garantie gaf? Wat zei de rechtbank daarover op 17.04.2024?

HANDELSPRAKTIJKEN - GARANTIE

Welke garantie op een herstelling voor uw particuliere klant?

Bent u verplicht om twee jaar garantie te geven op een herstelling die u doet? Wat zijn de spelregels als de klant enkel wisselstukken bij u koopt en zelf overgaat tot de herstelling? En hoe zit het met een herstelling onder garantie?

Geactualiseerd op: 10.05.2024

Meer van Indicator